Op woensdag 1 november kwamen we samen voor een dag vol inspiratie en culinaire hoogstandjes tijdens onze jaarlijkse ledenvergadering en Captain’s Dinner, dit jaar bij Kasteel Woerden. Er was ruimte om te netwerken, we keken terug op het afgelopen jaar en we leerden meer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en kunstmatige intelligentie (AI).
Presentatie Duurzaamheid en Circulariteit in de Grootkeukentechniek door Consultancy bureau Wakapapa
Sprekers Floris van Willigen en Bart van Gorcum van Wakapapa vertelden de aanwezige leden over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en circulariteit en maakten de connectie met de grootkeukensector.
Of het nu een grootkeuken in een moskee, hotel, restaurant of een kantoor is: er komen (CSRD) verplichtingen aan, maar er liggen ook veel businesskansen! Tijdens de sessie is er een aantal onderwerpen besproken en de heren van Wakapa zijn erg benieuwd welke onderwerpen het meest aansloegen. Daarom zouden we je willen vragen om deze korte vragenlijst in te vullen. Het kost je hooguit een minuutje van je tijd.
Nu al aan de slag met duurzaamheid en circulariteit? Stuur dan een mailtje: b.vangorcum@wakapapa.nl.
Presentatie AI in de Grootkeuken
Gijsbregt Brouwer en Arne Mosselman deelden de mogelijke toepassingen van AI en bijbehorende kansen en uitdagingen in de grootkeukenbranche. Eens sparren over de mogelijkheden van AI voor jouw organisatie of voor je klanten? Stuur dan een mailtje naar arne@ainigma.co of ga naar www.ainigma.co.
Algemene Ledenvergadering
Tijdens de Algemene Ledenvergadering blikten we terug op 2023, werd de jaarrekening voor 2022 vastgesteld, de contributie voor het komende jaar bepaald en is het jaarplan en de begroting voor 2024 besproken. Tot slot is Bas van Montfoort officieel benoemd tot voorzitter van Grootkeuken Nederland.
Content voor het Grootkeuken Platform
Tijdens de ALV hebben verschillende leden aangegeven dat ze graag meer content willen delen voor het Grootkeuken Platform. Dit is een waardevolle kans om kennis en inzichten te delen met de gehele branche. We willen daarom alle leden oproepen om hun expertise en content te delen, zodat we samen kunnen groeien en ons vakgebied kunnen versterken. Meld je bij ons aan via info@grootkeukennederland.nl om cases, events en content te delen.
Mogelijke onderwerpen zijn:
• Energietransitie grootkeuken. Waar gaat het heen?
• Energie-uitdagingen op dit moment (bijvoorbeeld met gas of elektra koken)
• Impact fijnstof in de keuken
• En meer… afhankelijk van wat jij wil delen
Captain’s Dinner
Na een dag vol informatieve sessies en boeiende presentaties was het tijd voor het Captain’s Dinner. Tijd om te genieten, te netwerken en ervaringen uit te wisselen. We kijken terug op een mooie opkomst met een geslaagde ALV en Captain’s Dinner.
Hartelijk dank aan de sprekers en leden voor hun aanwezigheid en input!