Aanvullende modules
Kies voor veiligheid!
Naast de opleiding Grootkeukentechniek is het ook mogelijk losse modules te volgen. De volgende cursusonderdelen zijn beschikbaar:
VCA- Basisveiligheid
Veiligheid, gezondheid en welzijn zijn zeer belangrijke aspecten op de werkvloer. Niet voor niets benadrukt de Arbo-wet dat dit onder de verantwoordelijkheden van zowel de werkgever als werknemer vallen.
Tijdens deze cursus leer je over de gevarenbronnen, gevaarlijke stoffen, werken in besloten ruimten, brandveiligheid en metingen. Maar ook wat te doen bij ongevallen, gevaren bij lassen, gereedschappen, machines, hijswerkzaamheden en persoonlijke beschermingsmiddelen.
HACCP
In de Hygiënecode voor de horeca staat beschreven hoe je bijdraagt aan de veiligheid van eten en drinken voor de gasten. Dit noemen we ook wel: voedselveiligheid of HACCP. Een horecabedrijf dat voldoet aan alle regels uit deze code, voldoet aan de Nederlandse wetgeving.
NEN-3140: VOP
Na het volgen van training ‘NEN 3140: Voldoende Onderricht Persoon (VOP)’ weet jij hoe je volgens de actuele regelgeving mag werken in de omgeving van elektrische installaties. Daarbij heb je relevante elektrotechnische basiskennis gekregen en kun je bijvoorbeeld moeiteloos installaties spanningsloos maken.